Inex Partnersin yhteistyö Kuehne + Nagelin kanssa tukee kuljetusten päästövähennyksiä

S-ryhmän logistiikkapalveluista vastaava Inex Partners Oy on sopinut yhteistyön jatkamisesta maailman johtaviin logistiikkayhtiöihin kuuluvan Kuehne + Nagelin kanssa. Uusi sopimus on jatkoa kymmenen vuoden kumppanuudelle, ja se tukee Inex Partnersin tavoitetta vähentää selvästi kuljetustensa hiilidioksidipäästöjä.

Kauppaan liittyvä rahtiliikenne tuottaa kahdeksan prosenttia maailman hiilidioksidipäästöistä. Inex Partnersin tavoitteena on vähentää kuljetustensa päästöjä viidenneksen vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteeseen pyritään logistiikan sujuvoittamisella, reittien optimoinnilla ja ympäristön kannalta kestävillä polttoaineilla.

Kansainvälisissä kuljetuksissa Inex Partnersin tavoitetta tukee Kuehne + Nagelin Net Zero Carbon -ohjelma. Sen tavoite on vähentää yhtiön kaikkien kuljetus- ja logistiikkapalveluiden hiilidioksidipäästöjä maailmanlaajuisesti.

- Voimme olla ylpeitä siitä, että Inex Partners on jo saavuttanut yhdessä Kuehne + Nagelin kanssa hiilineutraaliuden merikuljetusten logistiikan osalta. Tulemme jatkamaan työtä hiilipäästöjen vähentämiseksi myös muissa kuljetusmuodoissa sekä globaalisti että paikallisesti, Inex Partnersin kansainvälisen logistiikan päällikkö Lasse Korhonen sanoo.

Kuehne + Nagel International on saavuttanut omassa toiminnassaan hiilineutraalisuustavoitteensa jo vuonna 2020.

-  Päätimme seuraavaksi pienentää toimittajiemme – lentoyhtiöiden, varustamoiden ja kuljetusliikkeiden – kuljetuspalveluiden hiilijalanjälkeä vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteen onnistuminen edellyttää Inex Partnersin kaltaisia samanhenkisiä asiakkaita, jotka ovat valmiita tekemään yhteistyötä logistiikan vihreän muutoksen eteen, Kuehne + Nagelin globaalista merilogistiikasta vastaava varatoimitusjohtaja Otto Schacht korostaa.

S-ryhmä on haastanut tavarantoimittajansa ja palvelutuottajansa vähentämään hiilipäästöjään yhteensä miljoona tonnia. Tämän Iso juttu -haasteen on ottanut vastaan yli sata yritystä. S-ryhmän omana kunnianhimoisena tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 eteenpäin. Tuolloin se sitoo ilmasta hiiltä enemmän kuin sitä sinne tuottaa.

Kuehne + Nagel -konserni on maailman suurimpia logistiikkayhtiöitä. Sillä on 74 000 työntekijää ja 1 400 toimipistettä yli sadassa maassa. Yhtiöllä on vahva asema meri-, lento-, maantie- ja sopimuskuljetuksissa, ja se keskittyy integroituihin logistiikkaratkaisuihin.